nieuws

Somerset gaat groot bouwen in Tilburg

Projectontwikkeling

Bij de stadsentree van Tilburg aan de Kempenbaan komt een distributiecentrum.

Somerset gaat groot bouwen in Tilburg
Entree Tilburg met rechts het Hacas-terrein

Er komt tóch een distributiecentrum aan de Kempenbaan in Tilburg, pal tegenover het Van der Valk Hotel en de Leijhoeve. Dit krijgt zelfs flinke afmetingen: ontwikkelaar Somerset Capital Partners heeft inmiddels het hele terrein aan de Kempenbaan-Oost in bezit.

Dat is de uitkomst van een gezamenlijke studie van de gemeente en Somerset naar de invulling voor het terrein. De ontwikkelaar had daar al het Hacasterrein ( van Harry van Casteren, vervoersbedrijf) aangekocht, maar heeft inmiddels ook de aangrenzende locaties van Verschuuren en het foto-finishingbedrijf in bezit: totaal 6,7 hectare. Zodra de huidige opstallen zijn gesloopt, willen we er één groot distributiecentrum bouwen. ‘We gaan er wel een juweeltje van maken aan deze stadsentree’, zegt Tom Peters van Somerset in het Brabants Dagblad/Tilburg.

Dennenhaghe

Dennenhaghe

Villa Dennenhaghe, de mooiste kantoorvilla van Tilburg staat vlakbij het terrein, maar is niet ingelijfd. Volgens makelaar Klotz staat die nog steeds los te koop.

Blunder

Door een blunder bij de gemeente Tilburg,  is een opzetje mislukt om de ontwikkeling van het grote distributiecentrum bij de stadsentree te blokkeren. De gemeenteraad nam op 26 november 2018 een geheim besluit, maar de ontwikkelaar diende pal voor middernacht alsnog een aanvraag voor een omgevingsvergunning in.  Wethouder Berend de Vries (D66) wilde de bouw blokkeren. Maar door een fout op het gemeentehuis werden de bewoners in de buurt de zaterdag ervoor al ingelicht. Daardoor kon het Oisterwijkse bedrijf die maandag net voor middernacht een aanvraag indienen. De gemeente had liever woningbouw gezien op de plek waar de meeste mensen Tilburg binnenkomen.

Reageer op dit artikel