nieuws

Rotterdam schrijft tenders voor nieuwe woningen uit

Projectontwikkeling

De gemeente Rotterdam heeft tenders uitgeschreven voor twee woontorens in de wijk Prinsenland en een woonblok op het Lloydkwartier. 

Rotterdam schrijft tenders voor nieuwe woningen uit
De plek op het Lloydkwartier waar het nieuwe woonblok komt te staan. Foto: Gemeente Rotterdam

Op donderdag 16 mei heeft de gemeente de marktselectieprocedures gepubliceerd voor de bouw van de nieuwe torens, de Bramante en Bernintornen in Prinsenland en het nieuwe woonblok op het Lloydkwartier. De winnaars van de marktselectieprocedures mogen deze nieuwe woningbouw, binnen het bestemmingsplan, realiseren.

Middenhuur

De Bramantetoren moet een appartementengebouw worden van maximaal 24 appartementen in 7 lagen (maximale bouwhoogte 22 meter) in het middeldure huursegment. Dit gebouw komt op het huidige Bramanteplein, waar nu nog een parkeerterrein staat.

Duurder segment

De Berninitoren wordt een appartementsgebouw van maximaal 72 appartementen verdeeld over 18 lagen (maximale bouwhoogte 60 meter) dat deels in het water en deels in de rietoever is gelegen. Hier ligt een duurder segment voor de hand met mogelijk ruimte voor een maatschappelijke functie in de plint.

Tender Loydkwartier

Tussen de Kratonkade en de Lloydkade wil de gemeente dat er een nieuw woonblok wordt gebouwd. In dit blok moeten 20 stadswoningen komen en 90 tot 120 appartementen in het hogere segment en de categorie middenhuur. Daarnaast krijgt het blok een horecavestiging op de hoek van de Lloydkade en Loods Celebes en een goed ontworpen binnenterrein. De locatie is circa 5.035 m2 groot. In het blok komen ruime, klimaatadaptieve woningen. De bebouwing moet volgens de tender een ingetogen en gevarieerde uitstraling krijgen die past bij het rivierfront. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld: variatie in bouwlagen, wisselende architectuur en variatie in verdiepingshoogtes en het aantal bouwlagen. Verder krijgen de woningen ruime entrees.

Reageer op dit artikel