nieuws

Tweede oeuvreprijs voor Adriaan Geuze

Projectontwikkeling

Landschapsarchitect Adriaan Geuze heeft de ULI Netherlands Leaderschip Award gewonnen voor zijn bijdrage aan de gebiedsontwikkeling in Nederland.

Tweede oeuvreprijs voor Adriaan Geuze
Adriaan Geuze, foto: Carel van Hees

Eerder ontving hij al de prestigieuze ARC18 Oeuvre Award. De tweede oeuvre-award prijs werd in Arminius Rotterdam uitgereikt tijdens het Jaarcongres van het Urban Land Institute (ULI) door juryvoorzitter Pieter Hendrikse en ceo JLL Nederland. De prijs is een waardering vanuit het vakgebied aan de persoon met een aantoonbare en bijzondere bijdrage aan de gebiedsontwikkeling in Nederland. Eerdere winnaars waren voormalige Amvest-ceo Wienke Bodewes en – als eerste winnaar – directeur Peter van der Gugten van Heijmans Vastgoed. Bodewes en Van der Gugten mochten beiden een boom planten.

Coolsingel en Strijp-S

Jury-voorzitter Pieter Hendrikse roemde Geuze voor zijn ‘visie op stedelijk weefsel dat tot hoge ruimtelijke kwaliteit leidt en zich daar vol voor inzet (…) en daarmee het Nederlands landschap vormt.’ Hendrikse noemde daarbij de projecten Borneo Sporenburg Amsterdam, Strijp-S Eindhoven, Amersfoort Vathorst, de Coolsingel in Rotterdam en Máximapark in Leidsche Rijn, Utrecht als succesvolle voorbeelden.

Eerdere prijzen

Adriaan Geuze is oprichter en mededirecteur van het ontwerpbureau West 8. Hij won eerder al onder meer de Prix-de-Rome, de Maaskant Prijs en diverse Honor Awards van de American Society for Landscape Architecture. Geuze en West 8 maakten ook de winnende ontwerpen voor de (her)inrichting van Governors Island in New York, Yongsan Park in Seoul en Toronto’s New Central Waterfront in Canada.

Reageer op dit artikel