nieuws

Mediq organiseerde ‘Idols’ voor projectontwikkelaars

Projectontwikkeling

Mediq organiseerde ‘Idols’ voor projectontwikkelaars

Mediq hield de regie voor de huisvesting van zijn nieuwe hoofdkantoor door een sessie van Idols te organiseren voor projectontwikkelaars.

Dat zegt Edward van Tuinen tegen Facto, vakblad voor facility management. Als global real estate en facility director bij Mediq was Van Tuinen betrokken bij de ontwikkeling van een kantoor naast winkelcentrum The Wall.

Nadat Mediq (toen nog OPG geheten) een optie op de grond had genomen wordt via de eigen bedrijfsmakelaar een aantal projectontwikkelaars uitgenodigd voor een – wat Van Tuinen noemt – heuse Idols-sessie.

Ga maar op die stip staan

‘Onze makelaar, een vastgoedjurist, een financiële man en ik zaten naast elkaar achter een tafel en hadden een paar meter verder letterlijk een stip op de grond neergelegd met de vraag aan de projectontwikkelaars: ga maar op die stip staan en vertel maar wat je ideeën zijn om op die plek voor ons een pand neer te zetten.’

Het waren bijzondere sessies, vervolgt Van Tuinen: ‘Normaal gesproken presenteert een projectontwikkelaar zijn plan en is de boodschap: dit is het, schik je maar en dan komt het wel goed. Nu waren de rollen veel meer omgedraaid met als uitgangspunt dat wij als huurder meer zeggenschap over het project en pand wilden’. Na de Idols-sessies viel het besluit om met ING Real Estate als ontwikkelaar in zee te gaan.

Volgens Van Tuinen is het voor een facility manager niet ingewikkeld om de regie op het gebied van vastgoed naar zich toe te trekken.

Reageer op dit artikel