nieuws

Edge: ‘Kantoorontwikkeling rond Amsterdam verleidelijk’

Projectontwikkeling

Edge: ‘Kantoorontwikkeling rond Amsterdam verleidelijk’

De verleiding groeit om kantoren te ontwikkelen in gemeenten rondom Amsterdam.

Dat zegt Dat zegt Boudewijn Ruitenburg. De chief operating officer van ontwikkelaar Edge Technologies is deelnemer aan de rondetafel van Vastgoedmarkt tijdens Provada over kantoorontwikkeling op risico. De gemeente Amsterdam geeft ruimte aan 125.000 m2 nieuw kantoor per jaar. Ruitenburg denkt dat niet genoeg zal zijn.

‘Naar mijn idee had de gemeente de voet zelfs nog wat verder van het rempedaal kunnen halen. Er is er meer ruimte voor nieuwe kantoren dan de gemeente nu ziet. Met 125.000 m2 per jaar wordt niet in alle vraag voorzien. De verleiding zal ontstaan om ook meer kantoren te ontwikkelen in omliggende gemeenten zoals Amstelveen en Hoofddorp, hoewel dit in veel gevallen niet de voorkeurslocaties van gebruikers zullen zijn.’

‘Verleiding kantoorontwikkeling buiten Amsterdam groeit’

‘Verleiding kantoorontwikkeling buiten Amsterdam groeit’

‘Uit oogpunt van duurzaamheid zou het minder goed zijn wanneer ontwikkelaars uitwijken naar de randgemeenten. Er bestaat in die plaatsen een grotere kans dat er geen vraag naar zulke kantoren is wanneer het minder gaat met de economie. Bovendien zijn die plaatsen niet zo goed per openbaar vervoer ontsloten als Amsterdam. Dat werkt meer autogebruik in de hand.’

‘Of Edge Technologies nee zegt tegen de ontwikkeling van een kantoor in een randgemeente? We hebben een sterke voorkeur voor de locaties met de beste ontsluiting per openbaar vervoer. Maar als blijkt dat daarvoor onvoldoende ruimte is, moeten ook wij kijken naar alternatieven om onze klanten van dienst te zijn. Maar wij zullen nooit concessies doen aan de hoogste normen van duurzaamheid en de kwaliteit van het product waar het Edge voor staat, gericht op gezondheid en het toepassen van slimme technieken.’

Reageer op dit artikel