nieuws

481 Haagse studentenwoningen erbij voor Duwo

Projectontwikkeling

Studentenhuisvester Duwo heeft met de Leemanstoren in Den Haag 481 studentenwoningen aan de portfolio toegevoegd. 

481 Haagse studentenwoningen erbij voor Duwo
Eén van de units in de Leemanstoren.

Duwo opent donderdag 23 mei met  de Leemanstoren een nieuw groot Haagse studentencomplex aan het Leemansplein. Met de Leemanstoren heeft Den Haag er in één keer 481 studentenwoningen bij. De studio’s (eigen keuken, badkamer en wc) zijn gestoffeerd, maar toch betaalbaar voor studenten (met servicekosten mee en na aftrek van huurtoeslag mee komen de bewoners uit op een huur van nog geen 350 euro).

Internationale studenten

De 70 meter hoge Leemanstoren op het Leemansplein werd gebouwd in opdracht van Duwo door de ontwikkelcombinatie Plegt-Vos Bouwgroep en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling. De bouw begon medio 2017. De 481 studio’s zijn verspreid over 22 verdiepingen. Van de 481 woningen zijn er 198 ingericht voor internationale studenten die in Den Haag studeren. Die woningen zijn volledig gestoffeerd en gemeubileerd en worden verhuurd via de onderwijsinstellingen. De overige 283 woningen zijn voor reguliere studenten. Het overgrote deel van de units is inmiddels bewoond.

Reageer op dit artikel