nieuws

Syntrus zet 86 gasloze appartementen in Apeldoorn

Projectontwikkeling

Syntrus zet 86 gasloze appartementen in Apeldoorn
Woonzorgcomplex van KleinGeluk Apeldoorn

In Apeldoorn worden 86 gasloze appartementen gerealiseerd zonder warmtepomp volgens het concept van ‘Passief Bouwen’. Goede isolatie zorgt ervoor dat er nauwelijks energie nodig is voor verwarming, terwijl zonnepanelen het grootste deel van benodigde stroom opwekken.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance zet samen met Trebbe Klok een nieuwe stap in duurzaam vastgoed. Het complex aan Kanaal Noord in Apeldoorn wordt ontwikkeld en gerealiseerd door een bouwcombinatie, bestaande uit Trebbe Bouw en KlokGroep.

Zorgvastgoed

De appartementen zijn bestemd voor ouderen met een intensieve zorgvraag. Syntrus Achmea verhuurt de woningen namens een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds, aan zorgorganisatie KleinGeluk, die gespecialiseerd is in ouderenzorg. Vandaag wordt het hoogste punt in de bouw gevierd. De oplevering staat gepland in december van dit jaar. ‘Wij zijn heel trots op dit baanbrekende project’, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoed bij Syntrus Achmea. ‘Zeer energiezuinige woningen realiseren zonder dure installaties is een volgende stap in het verkleinen van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving. Goed voor het klimaat, goed voor de portemonnee van de huurders en goed voor het rendement waarmee onze opdrachtgever de huidige en toekomstige pensioenen kan betalen.’

Syntrus Achmea wordt in dit project geadviseerd door Traject. KleinGeluk is bijgestaan door adviseur FAME.

Reageer op dit artikel