nieuws

Start selectieprocedure kavel 8a in Amstelkwartier

Projectontwikkeling

Dinsdag 23 april 2019 is de selectie gestart voor kavel 8a in Amstelkwartier in de wijk Overamstel.

 

Start selectieprocedure kavel 8a in Amstelkwartier
Amstelkwartier blok 6a

De gemeente zoekt een partij die op de kavel het driehoekige bouwvolume kan uitwerken tot een woongebouw met minimaal 55 woningen in het middensegment huur en een kinderdagverblijf.

Opgave

Kavel 8a ligt dichtbij de Amstel en aan de Duivendrechtsevaart en heeft een oppervlakte van ongeveer 1800 m2 met ruimte voor een programma van maximaal 5.800 m² bvo. In het pand moeten minimaal 30 woningen komen met een minimale grootte van 70 m². In deze selectieprocedure wordt de ontwikkelaar gestimuleerd dit aantal woningen te verhogen. Voor de overige woningen geldt dat ze groter moeten zijn dan 40 m².

De scherpe punt van het bouwvolume biedt zowel uitdagingen als uitzonderlijke kwaliteiten die de aantrekkingskracht van het gebouw kunnen versterken. Bij het ontwerp wordt extra aandacht gevraagd voor het realiseren van een aantrekkelijke plint, die de kwaliteit van de openbare ruimte versterkt. Het gebouw is medebepalend voor de beleving van  de kade aan de Duivendrechtsevaart.

Selectieprocedure

De procedure bestaat uit één ronde, er is geen voorselectie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de tender tot en met 28 juni 2019. Er  wordt geselecteerd op  aantal woningen groter dan 70 m², duurzaamheid en optiebieding. De brochure en bijlagen zijn gepubliceerd op TenderNed onder ‘Tender Optiecontract Blok 8A Amstelkwartier’. De definitieve gunning staat gepland voor 8 augustus 2019.

 Amstelkwartier

In Amstelkwartier eerste en tweede worden circa 2.500 woningen gerealiseerd voor verschillende doelgroepen. De ontwikkeling van de 1e fase is bijna voltooid. De ontwikkeling van detweede fase in de ooststrook is in volle gang. In de weststrook is kavel 8a de tweede kavel die wordt uitgegeven en start de aanleg van het buurtpark nog dit jaar. De derde fase van het Amstelkwartier beslaat het deel van de buurt aan de andere zijde van de Amstelstroomlaan en zit nu in de planvormingsfase.

 

 

Reageer op dit artikel