nieuws

OVG en G&S leveren nieuw kantoor van ING op

Projectontwikkeling

OVG Real Estate en G&S Vastgoed hebben het kantoor van ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost opgeleverd.

OVG en G&S leveren nieuw kantoor van ING op

Met een oppervlakte van 40.000 m2 is het nieuwe kantoor van ING één van de grootste gebouwen op de toekomstige campus aan de Bijlmerdreef. Het vijf verdiepingen omvattende gebouw bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde delen met elk een atrium. Het pand biedt flexibele werkplekken voor ongeveer 2.800 mensen. Het wordt later in 2019 in gebruik genomen.

Het ontwerp heeft de Breeam-score Outstanding. Daarmee is het kantoor het eerste gebouw in Amsterdam en een van de dertig in Nederland met het hoogste certificaat voor het duurzaamheidskenmerk. Bovendien is het pand volgens de ontwikkelaars energiepositief dankzij de uitmuntende isolatie, zonnepanelen en slimme technologie.

Iedereen welkom

‘Het circulaire beton, de zonnepanelen op het dak en de groene omgeving: alles aan het nieuwe kantoor illustreert dat duurzaamheid verbonden is aan de strategie van ING’, zegt Thomas Ummels, executive development director OVG Real Estate. ‘De aandacht voor een prettige en dynamische werkomgeving stimuleert creatieve samenwerking en is een inspirerend voorbeeld van toekomstbestendig ontwikkelen.’

Arjen Lindeman, head of development G&S Vastgoed: ‘ING en wij mogen trots zijn op deze prestatie. Wij hebben met elkaar een elegant vormgegeven kantoor kunnen realiseren dat een grote diversiteit aan werkplekken aanbiedt. Een multifunctioneel atrium waar straks iedereen welkom is. Een kantoor dat past bij ING, een bank van de toekomst.’

Kloppende hart

OVG Real Estate en G&S Vastgoed werken verder aan de realisatie van een horecapaviljoen aan de voorzijde van het kantoor. Het gebouw met een oppervlakte van ongeveer 900 m2 is ontworpen door Powerhouse Company. Het restaurant dat in het paviljoen komt, The Traveller, wordt toegankelijk voor iedereen en moet het kloppende hart van de campus worden.

Het pand is eigendom van LCN Capital Partners. Naar verluidt bedroeg de koopprijs 130 miljoen euro. De realisatie is in handen van G&S Bouw en het ontwerp is van Benthem Crouwel Architects. De partijen worden bijgestaan door juridisch adviseur NautaDutilh en Allen & Overy. De ontwikkeling van de totale campus loopt nog tot 2024.

Reageer op dit artikel