nieuws

Ovast en Utrecht akkoord over bouw 798 woningen

Projectontwikkeling

De gemeente Utrecht en Ovast Ontwikkeling hebben na een periode van intensieve gesprekken overeenstemming bereikt over de bouwplannen van de vastgoedonderneming in Leidsche Rijn.

Ovast en Utrecht akkoord over bouw 798 woningen

In Het Zand en Rijnvliet komen 798 woningen. De overeenkomst maakt een einde aan een langdurend juridisch geschil.
Ovast Ontwikkeling neemt een deel van de productie zelf voor zijn rekening. Ontwikkelaars Van Wanrooij en Vabo doen de rest.

Van Wanrooij Projectontwikkeling zorgt voor 320 eengezinswoningen in Rijnvliet en 129 eengezinswoningen en twintig meergezinswoningen in De Veiling in Het Zand. Vabo bouwt 135 meergezinswoningen langs de Vleutensebaan voor belegger Altera, waarbij ruim een derde valt in de categorie middenhuur. Ovast ontwikkelt hier ook drie appartementengebouwen met in totaal 194 appartementen, waarvan ruim een derde in de middenhuur. De bouw start gefaseerd over de komende jaren.

‘We zijn blij dat er een akkoord is bereikt met Ovast Ontwikkeling’, zegt wethouder Klaas Verschuure (Leidsche Rijn). ‘In de afgelopen maanden is er met Shelley Oostveen, die haar overleden vader Wim Oostveen als bestuurder van Ovast heeft opgevolgd, intensief en constructief overleg geweest over alle openstaande vorderingen en claims waarover jarenlang een juridische procedure is gevoerd. Door dit akkoord kunnen nu de geplande woningen in Het Zand en Rijnvliet gebouwd worden voor mensen die heel graag in Utrecht willen wonen en komt er voorgoed een eind aan deze langlopende kwestie.’

Reageer op dit artikel