nieuws

Maarsen Groep laat Amsterdams kantoor De Walvis renoveren

Projectontwikkeling

Maarsen Groep laat Amsterdams kantoor De Walvis renoveren

Maarsen Groep heeft het startsein gegeven voor de renovatie van kantoorgebouw De Walvis aan de Grote Bickerstraat in Amsterdam.

Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Midden West stript het 10.000 m2 grote pand tot op het casco en vernieuwt gevel en installaties. Aan de waterzijde komt een beperkte uitbreiding voor representatieve kantoor- en overlegfuncties.

Het streven op gebied van duurzaamheid is het certificaat Breeam Excellent. De installaties zijn flexibel uitgelegd zodat aanpassingen in de toekomst eenvoudig te realiseren zijn. Het omliggend (parkeer)terrein wordt opnieuw ingericht en krijgt een groener karakter.

Naar verwachting is de renovatie aan het begin van het tweede kwartaal van 2020 klaar. Namens Maarsen Groep heeft CBRE de opdracht voor de verhuur. Het ontwerp van de renovatie is van Kaan Architecten.

Reageer op dit artikel