nieuws

Gemeente Rotterdam zoekt ontwikkelaar voor Leeuwenkuil op Zuid

Projectontwikkeling

Gemeente Rotterdam zoekt ontwikkelaar voor Leeuwenkuil op Zuid
Leeuwenkuil, sneak preview

De gemeente Rotterdam heeft een tender gepubliceerd voor het ontwikkelen en realiseren van woningbouw met parkeergarages op de locatie Leeuwenkuil.

De Leeuwenkuil ligt aan de zuidwestelijke zijde van de Laan op Zuid en maakt deel uit van het plan Parkstad. Dit plan is de verbindende schakel tussen de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk. De gemeente Rotterdam zet voor de locatie Leeuwenkuil in op de realisatie van stedelijke bouwblokken met in totaal circa tweehonderd ruime eengezinswoningen en appartementen. Aangevuld met een parkeergarage met minimaal 137 plekken, bestemd voor het naastgelegen Huis op Zuid. Het Huis op Zuid wordt een nieuw multifunctioneel gebouw met sportfaciliteiten, woonappartementen en publieksfuncties.

Bijzondere opgave

Het ontwerp van Parkstad / Afrikaanderwijk (PDF) vormt de conceptuele basis voor het ontwerp van de Leeuwenkuil. Dit betekent onder andere dat het ontwerp voor de Leeuwenkuil in opbouw, hoogte en ruimtelijke uitstraling goed aansluit op de omliggende buurten. De gemeente Rotterdam zet met de tender Leeuwenkuil een interessante, bijzondere opgave neer. In de toekomstige bouwblokken moeten appartementen, eengezinswoningen, tuinen, parkeren en buitenruimtes bij elkaar komen op een terrein met hoogteverschillen. Dit vraag om vernieuwende en diverse woningbouwtypologieën en architectuur. Parkstad is een verzameling van populaire nieuwbouwontwikkelingen in de Afrikaanderwijk. De wijk heeft de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt en bevat steeds meer gedifferentieerd woningaanbod. Daardoor groeit de wijk uit tot een levendige en diverse stadswijk.

 

Reageer op dit artikel