nieuws

Delin gaat 20.000 m2 herontwikkelen voor Albert Heijn

Projectontwikkeling

Delin gaat 20.000 m2 herontwikkelen voor Albert Heijn
Atlaspark Amsterdam, AH distributiecentrum

Delin heeft de vergunning binnen voor de herontwikkeling van het distributiecentrum voor Albert Heijn in Amsterdam.

Hiermee is het startschot gegeven voor de herontwikkeling en uitbreiding van het distributiecentrum ter grootte van 20.000 m2 waarbij de oplevering voorzien is in het vierde kwartaal 2019. Albert Heijn zal dit zogenoemde Home Shop Center (HSC) inzetten voor de thuisbezorging van boodschappen in de regio Amsterdam. Het ligt op het Atlaspark in de haven van Amsterdam. 

Het bestaande logistieke pand is gelegen aan de Beiraweg en maakt deel uit van het Delin Amsterdam Park in de haven van Amsterdam. De belangrijkste aanpassingen welke Delin voor Albert Heijn gaat realiseren zijn de aanleg van laad- en losfaciliteiten voor trucks en bestelbusjes waarbij de inhoud van de trucks snel en efficiënt naar de bestelbusjes kan worden overgeladen. De volledige mezzanine van  2.000 m2 wordt omgebouwd tot kantoorruimte waarbij tevens een nieuwe hoofdentree wordt voorzien. Op het dak van het volledige warehouse van 40.000 m2 worden PV-panelen geplaatst. Om de bereikbaarheid van het complex te optimaliseren wordt er een nieuwe toegangsweg naar het distributiecentrum aangelegd door het Havenbedrijf van Amsterdam. Op het aangrenzende terrein van 12.000 m2 zal een parkeergarage van meerdere verdiepingen worden gerealiseerd voor 500 personenauto’s. Het terrein naast de parkeergarage wordt een parkeerfaciliteit voor een 200-tal bestelbusjes inclusief elektrische oplaadpunten. 

In deze transactie werd Delin geadviseerd door Industrial Real Estate Partners en Cushman & Wakefield. Voor het ontwerp ging Delin in zee met Wubben.Chan architecten, voor de realisatie van de bouw wordt samengewerkt met De Vries en Verburg. Albert Heijn werd in de aanhuur geadviseerd door XO Property Partners.

Reageer op dit artikel