nieuws

Daan van der Vorm senior overleden

Projectontwikkeling

Daan van der Vorm senior overleden
Daan van der Vorm junior en senior. Foto: Milan Hofmans

Vastgoedontwikkelaar Vorm heeft bekend gemaakt dat op 12 april 2019 oud-eigenaar Daan van der Vorm senior op 93-jarige leeftijd in zijn woonplaats Rotterdam is overleden.

Daan van der Vorm senior, geboren Rotterdammer en officier in Orde van Oranje-Nassau, was zoon van de oprichter van Vorm, dat dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert. Hij voerde vanaf 1952 de directie over het in Papendrecht gevestigde bedrijf.

‘De zwik is van jou’

In 2003 droeg hij stokje over aan zijn zoon Daan junior. Deze kwam op zijn 27ste in het bedrijf nadat hij eerst zijn studie had afgerond. Senior was toen al bijna zeventig en bemoeide zich niet meer met het bedrijf, vanaf het moment dat hij het overdroeg aan zijn zoon. In een terugblik op zijn werkzame leven zei hij onlangs: ‘In 2003 ben ik echt gestopt met het werk. Ik weet nog dat we bij de notaris kwamen. Ik heb gezegd: Daan, de zwik is van jou en ik kom maandagochtend een kop koffie drinken. En dat heb ik ook gedaan. Ik ben trots op wat ik heb neergezet. Daan is een goeie opvolger en doet het uitstekend. Hij heeft hele goeie mensen om zich heen. Mijn dochter heeft de andere helft gekregen.’

Van waterwerken tot Ahoy’

De bijzondere bouwprojecten waaraan Daan van der Vorm sr. speciale herinneringen koesterde waren onder andere de waterwerken op Texel in de strenge winter van 1962/63, de 151 meter hoge toren voor Nationale Nederlanden in Rotterdam (in een bouwcombinatie van MuWi, Brederode Bouw en de toenmalige BAM) en Sportpaleis Ahoy’ (samen met Nedam).

Leerscholen voor vakmensen

Daan van der Vorm senior was ook op sociaal terrein betrokken bij de bouwwereld. Zo richtte hij in Rotterdam de subdivisie ‘waterweggebied’ van belangenorganisatie AVBB (Algemeen Verbond Bouwbedrijven, tegenwoordig Bouwend Nederland geheten) op, waarvan hij eerst penningmeester en later voorzitter werd. Vanuit AVBB heeft hij zich ook ingezet om leerscholen in te richten om vakmensen op te leiden.

Foto's

Reageer op dit artikel