nieuws

Blauwhoed wint tender voor 200 woningen in Capelle

Projectontwikkeling

Projectontwikkelaar Blauwhoed gaat namens de gemeente Capelle aan den IJssel en woningbouwvereniging Havensteder 200 koop- en huurwoningen ontwikkelen voor het plangebied Hoven II in het stadscentrum. 

Blauwhoed wint tender voor 200 woningen in Capelle

Blauwhoed heeft de tender gewonnen voor de herontwikkeling van Hoven II.  Het plan, gemunt als ‘Harmonie’ is een belangrijke schakel in de herontwikkeling van het totale stadshart van Capelle aan den IJssel. ‘Harmonie wordt een leefbare woonbuurt met kwaliteit en karakter, passend in het centrum van Capelle aan den IJssel’, aldus wethouder Dick van Sluis van de gemeente Capelle aan den IJssel. ‘Met Harmonie maken we samen een gemengd woonprogramma voor Capellenaren, in verschillende segmenten. De bestaande verouderde flats worden gesloopt en deels gerenoveerd. Wat ervoor terug komt past bij de kwaliteitseisen van nu.’

Er komen appartementen in zowel de huur- als koopsector en diverse grondgebonden woningtypes, van herenhuis tot stadswoning en bijzondere dekwoning.

Sloop portiekblokken

Om Harmonie werkelijkheid te maken, worden tien van de twaalf huidige portiekblokken met in totaal 360 woningen, gesloopt. Woningcorporatie Havensteder zorgt voor de uitverhuizing van de huidige huurders. Blauwhoed stelt een buurtcoördinator aan tijdens de sloop en bouw.

Als alles volgens planning verloopt, start de verkoop van de nieuwbouw van de eerste fase begin 2020. Medio 2020 start de sloop van de bestaande woningen en start de bouw van de nieuwe woningen. Het streven is dat Harmonie voor het einde van 2022 helemaal klaar is.

Reageer op dit artikel