nieuws

Being en Lakenvelder ontwikkelen kantoor in Utrecht

Projectontwikkeling

Being Development en Lakenvelder Investment Group gaan een kantoor van 12.500 m2 ontwikkelen in Leidsche Rijn Centrum in Utrecht.

Being en Lakenvelder ontwikkelen kantoor in Utrecht

De marktpartijen sloten daartoe een overeenkomst met de gemeente Utrecht. Leidsche Werf moet een slim en duurzaam kantoorpand worden en krijgt vrij in te delen vloeren.

Het gebouw naar een ontwerp van OZ krijgt een netwerk aan sensoren dat real time het gebruik monitort en installaties automatisch op afstand bijstuurt voor maximaal gebruikscomfort met gering energiegebruik. De ambitie is om de certificaten Breaam Excellent voor duurzaamheid en Well Gold voor een gezonde werkomgeving te halen.

Being Development en Lakenvelder Investment Group sloten eerder een overeenkomst met Odyssey Hotel Group  voor de afname van het eerste Well-gecertificeerde hotel Aloft by Marriot, direct naast de locatie van Leidsche Werf. Het hotel zal begin 2021 zijn deuren openen. Naar verwachting begint de bouw van Leidsche Werf in november 2019 en volgt de oplevering in het tweede kwartaal van 2021.

Reageer op dit artikel