nieuws

Amvest transformeert Haagse kantoren tot huurwoningen

Projectontwikkeling

Met de transformatie van drie langdurig leegstaande kantoorcomplexen voegt vastgoedbelegger en ontwikkelaar  388 hoogwaardige huurwoningen toe aan Den Haag.

Amvest transformeert Haagse kantoren tot huurwoningen

Om de lokale woningvoorraad op kortere termijn een stimulans te geven, investeerde de ontwikkelende belegger de afgelopen maanden flink in transformaties. Drie leegstaande kantoorcomplexen in een aantrekkelijk woon-werkgebied werden in recordtempo omgebouwd tot duurzame wooncomplexen met energielabel A en een aanzienlijk deel middeldure huurwoningen.In  nog geen anderhalf jaar heeft Amvest straks krap vierhonderd nieuwe Haagse huurwoningen ontwikkeld.

Voormalig Sdu-pand

De projecten de Binck en Maanplein moeten de nieuwe stadswijk de Binckhorst een flinke impuls geven. Op de grens van De Binckhorst, Voorburg en Rijswijk verrijst op dit moment woongebied Binck Eiland. Het voormalige pand van Sdu Uitgevers aan de Binckhorstlaan is door ontwikkelcombinatie Binck Zuid (BPD, Local en VORM) getransformeerd tot een van de blikvangers van het gebied. Amvest kocht er voor één van haar klanten 55 vrijesector huurappartementen aan. De huurprijzen starten vanaf  745 euro per maand.

Oude KPN-campus

Ontwikkelaar Borghese en COD transformeerden de gebouwen van de oude KPN-campus aan het Maanplein tot veelzijdige woningen voor een brede doelgroep van pioniers op de Binckhorst. Namens één van haar institutionele klanten kocht Amvest 246 vrijesectorhuurappartementen (gemiddelde huurprijs 966 euro per maand) en 20 sociale huurappartementen.

Levendig wooncomplex

De appartementen in De Sophie zijn een echte blikvanger in de wijk Bezuidenhout, gebouwd in een kantoorpand dat al enkele jaren grotendeels leegstond.  Trebbe en Local herontwikkelden hier voor Amvest een robuust kantoorpand uit de jaren 80 tot een levendig wooncomplex. De wijk ligt vlak bij de Utrechtsebaan en Den Haag Centraal, en bewoners kunnen parkeren in de (bestaande) ondergelegen parkeergarage. Huurprijzen starten vanaf  940 euro per maand. De appartementen worden toegevoegd aan het Amvest Residential Core Fund.

Nog eens 143 woningen

Eind dit jaar zal Amvest Development ook de transformatie van het voormalige UWV kantoor – drie geschakelde kantoorgebouwen aan de Scheveningseweg – afronden. Hiermee voegt Amvest nog eens 143 woningen toe aan de woningmarkt in Den Haag.

 

Reageer op dit artikel