nieuws

Synchroon ontwikkelt 106 woningen nabij CS Woerden

Projectontwikkeling

Synchroon, dochteronderneming van TBI Holdings, en de gemeente Woerden hebben de exploitatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 106 duurzame woningen op het voormalige Pels-terrein aan de Johan de Wittlaan in Woerden.

Synchroon ontwikkelt 106 woningen nabij CS Woerden

Het project dat de naam Witt heeft gekregen, bestaat uit 39 eengezinswoningen en 67 appartementen, waarvan 26 appartementen in de sociale koopsector vallen.

Het uitgangspunt is ‘groen, stedelijk wonen’: een stedelijke woonomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte die belangrijk is voor de biodiversiteit en waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen veilig kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij  gebouwd en voorzien van zonnepanelen. Om regen op te vangen, worden waterbuffers aangelegd. Deelauto’s worden in het plan opgenomen om de parkeerdruk en de CO2 uitstoot te verlagen. Vanwege de deelauto’s en de centrale ligging van het plan nabij het centraal station, is er een lagere parkeernorm dan gebruikelijk.

Directeur Henri van Dam (Synchroon): ‘Het project past uitstekend in onze strategie om stationsomgevingen te versterken. Binnen het project stimuleren wij de biodiversiteit door veel groen toe te voegen en streven wij ernaar de CO2 uitstoot te verlagen door elektrische deelauto’s aan te bieden. Een mooi, duurzaam plan waar jong en oud.’

Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt en wordt er gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan. Naar verwachting komt deze eind april ter inzage alsook het beeldkwaliteitsplan. De verkoop start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 en de bouw medio 2020.

Reageer op dit artikel