nieuws

Ook Ellen van Loon ten prooi aan architectenrel Binnenhof

Projectontwikkeling

De Rotterdamse toparchitect Ellen van Loon wordt binnenkort op een zijspoor gezet bij de verbouwing van het Binnenhof.

Ook Ellen van Loon ten prooi aan architectenrel Binnenhof

Dat meldt het AD. Eerder werd Liesbeth van der Pol aan de kant gezet als architect van de renovatie van de Eerste Kamer. Dat nu óók die van de Tweede Kamer haar leidende rol kwijtraakt, is een nieuwe nederlaag voor het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) van staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken. Het RVB haalde de twee toparchitecten in 2017 binnen.

Architect Van Loon van het beroemde bureau van Rem Koolhaas wordt door Tweede Kamerleden beticht van ‘grootheidswaanzin’. Zo wil zij dat er een tropische kantoortuin in het parlement komt. Ook heeft zij bedacht om alle vergaderzalen in de Tweede Kamer te verplaatsen naar de begane grond, wat enkele miljoenen euro’s extra kost.

Om te voorkomen dat de renovatie van het Binnenhof – die volgend jaar moet beginnen en een half miljard euro kost – vertraging oploopt, wordt met spoed gezocht naar een opvolger voor Van Loon. Dat wordt waarschijnlijk de 76-jarige Pi de Bruijn, die in 1992 tekende voor de nieuwbouw van de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel