nieuws

Mondain wonen aan Rotterdamse Fifth Avenue

Projectontwikkeling

Mondain wonen aan Rotterdamse Fifth Avenue
Artist impression °75 Coolsingel

Novaform gaat schuin tegenover het Stadhuis op de Coolsingel in Rotterdam 113 koop- en huurappartementen in het hogere segment ontwikkelen voor ‘liefhebbers van het mondaine Rotterdamse stadsleven’. 

Nieuwbouwproject Nº 75 Coolsingel werd onlangs gelanceerd tijdens de Woonbeurs Rotterdam en trok volgens Mark Verberk van Novaform direct de nodige belangstelling. ‘Bij een luxueus project als dit heb je niet snel te maken met overtekening. We mikken echt op de bovenkant van de mark, mensen die in de stad willen wonen op minimaal 90 m2. Als middenhuur loopt van 720 euro tot pakweg 1.000 euro, beginnen wij aan de bovenkant daarvan.’

Make-over Coolsingel

De nieuwbouw sluit aan bij de make-over van de Coolsingel die in 2018 is gestart en die de straat volgens Novaform zal transformeren tot de Rotterdamse Fifth Avenue. ‘De ingrijpende metamorfose geeft De Coolsingel weer de allure die het verdient: de doorgangsweg zoals we die nu kennen verandert in een prachtig promenadegebied, waarin de bestaande monumentale gebouwen hun grandeur weer terugkrijgen. En waarin ruimte wordt gemaakt voor indrukwekkende, nieuwe architectuur.’

Particuliere belegger

Ongeveer de helft van het aantal appartementen ontwikkelt Novaform voor eigen rekening om uiteindelijk te verkopen. Voor de huurappartementen is het bedrijf in gesprek met een particuliere belegger. Eind dit jaar wordt de naam van deze partij bekend gemaakt.

Duits bombardement

De locatie waar het luxueuze complex moet verrijzen, kent een rijke architecturale geschiedenis. Tot 1961 stond er het kantoorgebouw Handel en Nijverheid van architect Piet Buskens dat wonderwel het Duitse bombardement in 1940 op Rotterdam had overleefd. Het pand paste echter niet in de wederopbouwplannen en werd vervangen door een nieuw gebouw naar modernistisch ontwerp van J.J.P. Oud. Jarenlang was het pand kantoor van de voormalige levensverzekeraar De Utrecht.

De omgevingsvergunning, die nodig is om met de sloop- en bouwwerkzaamheden te kunnen beginnen, is inmiddels aangevraagd.

Reageer op dit artikel