nieuws

Impact en Stebru tekenen voorovereenkomst De Zaanse Helden

Projectontwikkeling

Impact en Stebru tekenen voorovereenkomst De Zaanse Helden
De Zaanse Helden

Gemeente Zaanstad en de ontwikkelcombinatie Impact Vastgoed en Stebru hebben 28 maart 2019 een anterieure overeenkomst getekend voor het project De Zaanse
Helden.

Het gaat om de herontwikkeling van de voormalige Vrodest-locatie, dichtbij station Zaandam, tot een gevarieerd woonprogramma. Verwacht wordt dat in 2020 kan worden gestart met de bouw.

De Zaanse Helden bestaan uit meerdere appartementengebouwen, een parkeergarage en een daktuin. Er worden ongeveer 600 woningen gerealiseerd in het plan, die variëren in woningtype, grootte en verdeeld worden in huur, koop en sociale huur. Binnen de Zaanse Helden vinden zowel starters, bewoners die op de sociale huur zijn aangewezen, senioren (zorgpost De Zorgcirkel op
loopafstand), maatschappelijke beroepsgroepen evenals tweeverdieners een geschikte woning.

De eerste 231 vrije sector huurwoningen die zijn verdeeld over drie appartementengebouwen in het plan zijn aangekocht door Altera Vastgoed. De overige woningen zullen deels aan een beleggers, deels aan een woningbouwcorporatie en deels aan particulieren worden verkocht.

Duurzaamheid

Alle woningen worden gasloos en voorzien van een WKO-systeem. De gebouwschil wordt extra luchtdicht gemaakt en geïsoleerd, waarbij de daken PV-panelen krijgen. Met deze maatregelen geven Impact en Stebru invulling aan de Zaanse Energie Agenda.

Foto's

Reageer op dit artikel