nieuws

Haags prestigeproject naar Movement en Van Deursen

Projectontwikkeling

Haags prestigeproject naar Movement en Van Deursen
Rijswijkseweg 60, Den Haag

Movement Real Estate en Van Deursen Group gaan met mogelijk 180 meter de hoogste woontoren van Den Haag realiseren. Stebru en Staedion ontwikkelen het aanpalende woongebouw van 70 meter.

De namen van de ontwikkelaars staan in de nota van uitgangspunten Haagvlietpoort 2019 die het Haagse stadsbestuur op 12 maart 2019 heeft bekendgemaakt. De nota is een verdere uitwerking van een van de deelgebieden van gebiedsontwikkeling College Campus HS, business & startupdistrict. Movement en Van Deursen zijn in Den Haag vooral bekend van De Markies, de herontwikkeling met Built to Build in de Grote Markstraat naar een winkelpand voor (het in oktober 2017 vertrokken) Marks & Spencer, Zara en H&M die de FGH Vastgoedprijs 2014 won.

Vastgoedmarkt maakte eerder bekend dat Den Haag bij station Hollands Spoor een woontoren tot 180 meter krijgt. Ontwikkelaars van dit project Laakpoort zijn Movement en Van Deursen, zo blijkt nu. De hoogste Haagse woontoren tot nu is het schuin tegenover gelegen Strijkijzer van 132 meter, een Vestia-project. Hoogste Haagse gebouw is het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de Turfmarkt van 146 meter. De wolkenkrabber komt op de locatie van het glazen kantoorgebouw Redhead Technology aan Rijswijkseweg 60, gelegen langs de spoorbrug op de kop van de Waldorpstraat.

De grond waarop het huidige kantoor en de parkeergarage staat is volledig eigendom van de ontwikkelaars. Ze zullen het kantoor en de parkeergarage slopen en vervangen voor twee woontorens van 130-150 meter en 180 meter. Of de ontwikkelaars deze maximale hoogte zullen benutten, moeten ze nog bepalen. Het programma bestaat in totaal uit 1.300 woningen, 6.000 m2 kantoorruimte en een commercieel programma in de plint. Den Haag heeft bepaald dat van de woningen dertig procent uit sociale huur en twintig procent uit middeldure huur moet bestaan.

Fietsenstalling wijkt

Aan de andere kant van de spoorbrug komt ook een nieuwe woontoren. Het gaat om een gebouw van zeventig meter met 132 sociale huurwoningen op de locatie van de huidige fietsenstalling van de rode studentenflat Struijck. Woningcorporatie Staedion en ontwikkelende bouwer Stebru willen dit plan gezamenlijk realiseren. De ontwikkelaars hebben bij het stadsbestuur aangegeven groot belang aan het verbeteren van een voetgangersverbinding over het Rijswijkseplein te hechten. Ze zouden het liefst een loopbrug over het onoverzichtelijke verkeersplein willen.

Reageer op dit artikel