nieuws

G&S wil 800 woningen op Schiekadeblok

Projectontwikkeling

G&S Vastgoed heeft plannen voor 700 tot 800 woningen op het Schiekadeblok in Rotterdam en vier kantoren van in totaal 50.000 m2 langs het spoor.

G&S wil 800 woningen op Schiekadeblok

Tegenover het AD bevestigt Jason Blackmore, mede eigenaar van G&S, dat hij de gemeente 57 miljoen euro biedt voor de grond van het Schiekadeblok. Ook wil G&S tien miljoen extra betalen voor de wederopbouwpanden, waarvan het grootste deel blijft behouden.

‘We willen er 57 miljoen voor betalen; uitgaande van 52 miljoen die ooit is betaald en vijf miljoen aan gederfde inkomsten. Dan hoeft de gemeente uiteindelijk geen verlies te maken’, zegt Blackmore. Een troef van G&S is zijn afspraak met Luc Smits, de directeur van LSI. Smits heeft nog een positie in het gebied en zegt dat hij bereid is aan de plannen van G&S mee te werken.

Het plan zou de verliezen compenseren die de gemeente heeft gemaakt na de mislukte vastgoeddeal in 2009, die wethouder Adriaan Visser tien jaar later de kop kostte. De gemeente betaalde 52 miljoen euro om van het Schiekadeblok een luxueuze kantoorwijk te maken. Omdat het project niet van de grond kwam, heeft de gemeente al twintig miljoen euro op de positie afgeschreven.

‘Het Schiekadeblok heeft nu al veel kwaliteit en levendigheid, en die willen we behouden. Biergarten en podium Annabel kunnen zeker blijven’, zegt Blackmore. Ook wordt gedacht aan een toren van meer dan 150 meter hoog.

Eerder meldde het AD al dat VolkerWessels 57 miljoen euro had geboden op het Schiekadeblok. VolkerWessels nam in 2015 een meerderheidsbelang in G&S Vastgoed. De gemeente praat sinds eind 2018 weer met vastgoedpartijen om het Schiekadeblok tot ontwikkeling te brengen. Eerst dacht wethouder Bas Kurvers (stedelijke ontwikkeling, VVD) aan 60.000 m2, waaronder 400 woningen. Deze omvang zou een verlies betekenen van 25 miljoen euro. Raadsleden eisten ‘meer ambitie’. Het voorstel vanuit bouwer en ontwikkelaar VolkerWessels omvat 140.000 m2, met veel meer kantoorruimte.

Reageer op dit artikel