nieuws

Bouw kantoor Plan-t op 15 april van start

Projectontwikkeling

VolkerWessels-dochter SDK Vastgoed laat 15 april de eerste paal slaan van kantoorgebouw Plan-t in de Tilburgse spoorzone.

Bouw kantoor Plan-t op 15 april van start

De zeven etages omvattende ontwikkeling in de spoorzone is genoemd naar een treinstel uit de jaren ’60. Het project omvat 10.000 m2 kantoor op een commerciële plint.

Begin februari zijn de sanering en het bouwrijp maken van het terrein van start gegaan. Een volgende stap is het slaan van de bronnen voor de warmte-koudeopslag van het all-electric gebouw. Het pand krijgt ook zonnepanelen, ledverlichting en klimaatplafonds.

VolkerWessels heeft het project verkocht aan een particuliere belegger, wat de start van de bouw mogelijk maakt. Restaurant Monarh, Sportstudio Fit20, reclamebureau Scheepens, kantoormeubelproducent Bisley, adviesbureau Censor en Marketing Tilburg hebben huurcontracten voor het pand getekend.

‘Plan-t is een impuls voor de kenniseconomie’, zegt Dennis van de Ven, directeur van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed. ‘Ook de nieuwe eigenaar is erg enthousiast over de community-gedachte waarop het gebouw gestoeld is. Daaruit kan nog veel moois voortvloeien.’ Het pand biedt gemeenschappelijke faciliteiten zoals de ondergrondse parkeergarage, centrale receptie, horeca, een ‘chillruimte’ en vergader- en presentatieruimten.

De verhuur is in handen van Naber Bedrijfshuisvesting of Cushman & Wakefield.

Reageer op dit artikel