nieuws

Wat rest van de Phanos-droom: 430 woningen op zuidoever Arnhem

Projectontwikkeling

Zo’n 1.000 tot 1.500 woningen. Die moesten in de visie van voormalig projectontwikkelaar Phanos verrijzen in Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem. Uit het meest recente bestemmingsplan dat door de gemeente Arnhem ter inzage is gelegd, blijkt dat er van deze droom nog 430 woningen over zijn.

Wat rest van de Phanos-droom: 430 woningen op zuidoever Arnhem

Stadsblokken-Meinerswijk is een uiterwaardengebied gelegen op de zuidelijke oever van de Rijn tegenover het centrum van de stad Arnhem. Al sinds eind vorige eeuw kijken projectontwikkelaars en andere plannenmakers met begerige ogen naar het gebied waarbij de meest uiteenlopende plannen de revue passeerden, van de Floriade in 2003 tot aan de realisatie van een red light district inclusief een drive-in met videoschermen.

Plannen Phanos

In 2005 kocht projectontwikkelaar Phanos een groot deel van 300 hectare grond in het gebied van de gemeente Arnhem. Het bedrijf maakte bekend er 1.000 tot 1.500 woningen te willen ontwikkelen, plannen die tot veel weerstand leidden bij de bevolking.

Overname door KWP

Zeven jaar later, eind mei 2012, werd Phanos echter failliet verklaard. KondorWessels Projecten (KWP) nam via de curator de grond van het failliete Phanos over en ging verder met de inmiddels aangepaste plannen die eind 2017 werden gepresenteerd onder de naam Eilanden 3.0. Eind vorig jaar droeg KWP 70 hectare van haar grondpositie in Stadsblokken-Meinerswijk over aan de gemeente Arnhem. De gemeente wil deze grond integreren met bestaand natuurgebied.

Reageer op dit artikel