nieuws

Rotterdam wil 15.000 m2 kantoor erbij op Delftseplein

Projectontwikkeling

Op de ontwikkellocatie Delftseplein naast station Rotterdam Centraal is ruimte voor 15.000 m2 bruto vloeroppervlakte kantoor.

Rotterdam wil 15.000 m2 kantoor erbij op Delftseplein

Dat blijkt uit een tenderdocument van de gemeente voor de locatie. De gemeente ziet ruimte voor een woonwerkgebouw met een hoogte van maximaal 140 meter en een oppervlakte van maximaal 41.000 m2. De minimumprijs voor de grond bedraagt 7.650.000 euro.

Meer dan 15.000 m2 kantoorruimte toevoegen is bespreekbaar, maar daarvoor zal het gemeentebestuur groen licht moeten geven.  De ontwikkeling van maximaal 4.000 m2 mag op risico. Voor de invulling van de kantoorruimte ziet de gemeente graag ‘nieuwe werkconcepten die passen bij de doelgroepen die werken op stedelijke OV-locaties’.

Het woonprogramma valt in het midden- en hogere segment. Minimaal 30 procent moet bestaan uit woningen met een kale aanvangshuur tussen 711 en 1.000 euro. Die woningen moeten voor 15 jaar in het middensegment blijven met jaarlijkse huurverhogingen van maximaal 1 procent boven de inflatie. Er mogen niet teveel kleine woningen komen. Hooguit een vijfde van het aanbod mag bestaan uit woningen met oppervlakten tussen 40 en 50 m2.

In de plint is ruimte voor functies als horeca, wellness, sport, vergaderen, onderwijs en cultuur.

Reageer op dit artikel