nieuws

Duurzaam middenhuurcomplex AM sluitstuk Hoge Weide

Projectontwikkeling

De gemeente Utrecht heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM na een tenderprocedure geselecteerd voor het versterken van de woonfunctie in Hoge Weide.  Het plan Laurierkwartier telt in totaal 97 huurwoningen en is het sluitstuk van de nieuwe wijk op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum. 

Duurzaam middenhuurcomplex AM sluitstuk Hoge Weide

Het Laurierkwartier, dat moet verrijzen op de hoek van de Rijnkennemerlaan en de Laurierweg,  bestaat uit 97 huurwoningen in de vrije sector waarvan het grootste gedeelte in het middeldure huursegment met appartementen in diverse groottes, grondgebonden woningen en woningen aan een dek waaronder wordt geparkeerd. In totaal komen er 50 appartementen en 47 grondgebonden woningen.

Laatste kavel

‘In het Laurierkwartier komen middeldure huurwoningen, daar is behoefte aan in Utrecht’, aldus Ilse Hartman, projectmanager van de gemeente Utrecht. ‘De opvallende ronde hoek geeft het Laurierkwartier echt een eigen karakter, maar sluit ook aan bij de buurt. Dit wordt een mooie afronding voor Hoge Weide.’ Kavel 1.14  was de laatste kavel in de nieuwe wijk die als tender is uitgegeven door de gemeente. Onduidelijk is nog hoeveel AM voor de benodigde grond heeft betaald.

Duurzaam en energiezuinig

Het Laurierkwartier is een zeer duurzaam en energiezuinig plan dat onder meer tot uitdrukking komt door een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) lager dan 0 en een GPR-score hoger dan 8. Daarnaast is er in het plan veel aandacht besteed aan circulariteit van zowel de woningen als de binnentuin door onder meer het materiaalgebruik en het toepassen van materialen met een lage milieubelasting. Daarnaast kan de woning naar woonwensen door de tijd heen worden aangepast en wordt materiaal hergebruikt. Zo is bijvoorbeeld de traditionele metselwerkgevel in het Laurierkwartier volledig circulair door het toepassen van een innovatief stapelsysteem. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Aangename leefomgeving

Tijmen Hamerslag, Ontwikkelingsmanager AM Midden: ‘Onze ambitie is om een duurzame en aangename leefomgeving te ontwikkelen, die circulair wordt gerealiseerd en met een groene binnentuin, die volop ruimte geeft aan ontmoeten, spelen en ontspannen en bovendien de biodiversiteit in de stad bevordert.’

Met dezelfde nadruk op het  het thema ‘Healthy Urban Living & Working’ kondigde AM onlangs aan duizend woningen te gaan realiseren op landgoed Wickevoort in Cruquius

 

Reageer op dit artikel