nieuws

Amsterdam krijgt nog 10.500 studentenwoningen

Projectontwikkeling

Amsterdam geeft het startsein voor de bouw van 10.500 betaalbare woningen en kamers voor studenten en jongeren, in de stad en in de regio.

Amsterdam krijgt nog 10.500 studentenwoningen

Dat meldt de gemeente. Ondanks de bouw van 11.116 studenten- en jongerenwoningen in vier jaar kunnen nog steeds veel jongeren niet terecht in Amsterdam, door de schaarste op de woningmarkt en de hoge prijzen. Daarom heeft het college besloten er nog eens 10.500 woningen bij te laten bouwen. Het gaat om tijdelijke en permanente woningen, zelfstandige en met gedeelde voorzieningen.

Wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) noemt het hard nodig. ‘Jongeren zijn nu steeds vaker gedwongen om thuis te blijven wonen of lang naar een betaalbare woning te zoeken, terwijl ze juist tijd moeten hebben om hun leven in Amsterdam op te bouwen.’ Ook vindt de wethouder het belangrijk dat de stad jongeren en studenten beschermt tegen huisjesmelkers ‘die van hun woningnood gebruik maken’.

Waar de gemeente de grondeigenaar is, wordt ingezet op een maximale huurprijs van 424 euro per maand voor 18- tot 23-jarigen en 607 euro per maand voor 23- tot 28-jarigen.

Reageer op dit artikel