nieuws

Nieuw distributiecentrum Waalwijk

Projectontwikkeling

Nieuw distributiecentrum Waalwijk
Haven 8 Waalwijk

In Waalwijk komt een distributiecentrum van 20.000 m2 met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 60.000 m2 onder één dak.

Prologis is  gestart met de ontwikkeling van dit distributiecentrum op Bedrijventerrein Haven 8 in Waalwijk.

De hal maakt deel uit van een totale ontwikkeling van Prologis op Haven 8 in Waalwijk met een totale omvang van 150.000 m2 die wordt ontwikkeld met een Breeam-very good certificering en een Well Building Standard certificering. De nieuwbouwontwikkeling voldoet bij oplevering aan alle wensen en eisen van hedendaagse logistieke gebruikers. Met de Well-certificering geeft Prologis daarnaast antwoord op de behoefte aan gezonde gebouwen wat de toekomstige gebruiker de mogelijkheid geeft zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Kolomvrije vloer

Sander van Tuijl, consultant Logistiek van Cushman & Wakefield: ‘Deze ontwikkeling speelt volledig in op de grote vraag naar logistieke ruimten in de regio Waalwijk/Tilburg wat een van de belangrijkste logistieke routes naar het Europese achterland is. Haven 8 is een van de plekken die door de provincie is aangewezen als locatie waar grote logistieke centra zich mogen vestigen. Prologis koos ervoor vanwege de ligging langs de A59 en de nabijheid van terminals in directe verbinding met de havens in Rotterdam en Antwerpen. Daarnaast krijgt Waalwijk binnenkort een nieuwe containerhaven. Bijzonder is dat ook dit centrum, net als DC 6 en DC 8 van Prologis in Venlo een kolomvrije mezzanine krijgt waarbij de tussenvloer feitelijk aan de dakconstructie wordt opgehangen. Dit geeft de toekomstige gebruiker een enorme vrijheid in de expeditieruimte.’

Menno van Boxtel, Head of Logistics Cushman & Wakefield: ‘Met de aanhoudende vraag in de regio Waalwijk is dit een zeer kansrijke ontwikkeling. Het leegstandpercentage van logistiek vastgoed ligt op steeds meer hotspots rond de twee procent of zelfs al daaronder. De gebruikersvraag is aanhoudend hoog en aanbod van modern, duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product laag.’

De verhuur van de nieuwe hal op bedrijventerrein Haven 8 in Waalwijk is in handen van de verhuurteams van Cushman & Wakefield en DLP (de Lobel en Partners).

Reageer op dit artikel