nieuws

Global Foundation transformeert kantoor Best naar short stay

Projectontwikkeling

Global Foundation transformeert kantoor Best naar short stay
Waal 31, Best

Global Foundation is in gesprek met de gemeente Best voor de transformatie van het kantoorpand aan Waal 31 naar een hotel voor tijdelijke werkkrachten uit het buitenland.

Dit meldt David Willis, directeur/eigenaar van Global Foundation. Het object ligt op een perceel van 2.286 m2 op bedrijventerrein Breeven in Best. Het gebouw bestaat uit 2.308 m2 kantoorruimte verdeeld over zes bouwlagen en beschikt over 57 parkeerplaatsen. Het pand werd in september 2017 door Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor 800.000 euro verkocht aan de onderneming Erwostrijk, die het in september 2018 voor 1,1 miljoen euro (Kadaster) doorverkocht aan VDK Investments.

Langer actief op Duitse markt

Global Foundation is sinds kort weer actief in Nederland, na zich de afgelopen vier jaar vooral op de Duitse markt te hebben gericht. Het bedrijf onderhoud, zo vertelt Willis, nauw contact met afdelingen Bijzonder Beheer van banken om vastgoed uit fondsen van de bank over te nemen, dat anders via gedwongen veilingen zou worden verkocht. Voor deze panden betaalt de onderneming zo’n 300 tot 400 euro euro per m2, om de panden na transformatie voor zo’n 1.000 euro per m2 te verkopen. De financiering voor de aankopen wordt gedaan door een aantal kapitaalkrachtige beleggers, zegt Willis, die daarvoor de hypothecaire zekerheid krijgen.

Inmiddels heeft Global Foundation op deze wijze 200 appartementen gebouwd en drie hotels opgeleverd. Het eerste pand dat het bedrijf in Nederland zo’n zes jaar geleden onder handen nam was het EasyHotel boven de Kruidvat-vestiging in de Ferdinand Bolstraat 125/127 en Van Ostadestraat 97 in Amsterdam. ‘Het was van Leen Bakker’, vertelt Willis, ‘Maar die kreeg het pand niet verkocht.’ Ook was het bedrijf korte tijd eigenaar van het voormalige KPN-kantoor in Amsterdam Zuidoost aan Paalbergweg 1-3, dat werd doorgezet naar partner Trinity Vastgoed VIII. In Alkmaar kocht Global Foundation onlangs een pand dat net als het kantoor in Best wordt omgebouwd tot hotel met 75 kamers.

Reageer op dit artikel