nieuws

Student Experience breidt portefeuille uit met internationaal studentenhotel

Projectontwikkeling

Student Experience is vrijdag officieel gestart met de bouw van Student Experience International Amsterdam (SEI Amsterdam) aan de Moermanskkade in Minervahaven in Amsterdam.

Student Experience breidt portefeuille uit met internationaal studentenhotel

SEI Amsterdam is een ‘extended-stay’ faciliteit met 600 hotelkamers voor (buitenlandse) studenten, onderzoekers en promovendi, die voor een onderwijs- of onderzoeksperiode van een week tot maximaal een jaar, aan één van de Amsterdamse universiteiten of hogescholen zijn ingeschreven.

SEI Amsterdam is het vierde studentencomplex van Student Experience in Amsterdam en breidt hiermee haar portefeuille uit naar in totaal 2.300 studentenwoningen en -hotelkamers in Amsterdam. Student Experience treedt ook op als ontwikkelaar van het project.

Johan Verweij, ceo en oprichter van Student Experience:  ‘Student Experience richt zich op deze locatie op extended stay. Wij hebben ruime ervaringen in het aanbieden van woningen voor studenten, maar krijgen bijna dagelijks de vraag of wij ook voor korter dan 1 jaar verhuren. SEI Amsterdam wil tegemoet komen aan de wensen van de internationale student, die voor aanvullende masterclasses, post graduate courses, summer courses etc. naar Amsterdam komt en tijdelijke huisvesting zoekt.’

Breeam-excellent

SEI Amsterdam wordt het meest duurzame studentenhotel in de wereld. Het complex wordt Breeam-excellent gebouwd en hierbij is duurzaamheid een belangrijk aspect. Om aan de duurzaamheidseis te voldoen worden er onder andere een uniek gevelmateriaal gebruikt dat nog niet eerder in Nederland is toegepast met geïntegreerde zonnepanelen, een WKO-installatie gebruikt en zal een deel van dakoppervlakte worden ingericht als ‘groen dak’.

SEI Amsterdam

De kamers variëren van 21 tot 45 m2 en zijn voorzien van een kitchenette. De locatie biedt allerlei faciliteiten een lounge met gezellige zithoeken, televisie en een game corner. Er worden flexibele ruimtes gecreëerd waar studenten kunnen studeren en waar bedrijven ook gebruik van kunnen maken voor bijvoorbeeld vergaderingen. Verder is er in de plint van het complex ruimte voor een openbare horeca gelegenheid en bedrijfsruimte voor bijvoorbeeld start-ups. In de openbare horeca zal er volop ruimte zijn om elkaar te ontmoeten, om te studeren of (samen) te werken. Het complex zal een belangrijke bijdrage leveren aan de levendigheid, veiligheid en diversiteit in de buurt.

Naar verwachting zal SEI Amsterdam in de tweede helft 2020 haar deuren openen.

Reageer op dit artikel