nieuws

Nieuwe Lidl in Berkel en Rodenrijs

Projectontwikkeling

Vanaf 2021 kunnen de mensen in Berkel en Rodenrijs naar een nieuwe Lidl supermarkt.

Nieuwe Lidl in Berkel en Rodenrijs

Berkel Centrum West BV (Waaijer Projectrealisatie/ABB Bouwgroep) en Lidl Nederland GMBH hebben overeenstemming bereikt over de vestiging van een nieuwe Lidl supermarkt in de uitbreiding van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs, genaamd Berkel Centrum West. De gemeente wil het centrum van Berkel en Rodenrijs verder ontwikkelen als hoofdwinkelcentrum van Lansingerland.

De komende 10 jaar is de verwachting dat de gemeente met ongeveer 8.000 inwoners zal groeien tot 68.000 inwoners. Het is belangrijk om het voorzieningenniveau hierop af te stemmen. Na de herontwikkeling aan de oostzijde van het centrum (Kerksingel), willen ze nu het centrumgebied verder versterken en afronden door ook aan de westzijde van het centrum (Westersingel) uit te breiden. Doel  is het creëren van een aangenaam en levendig verblijfsgebied, dus inzetten op een combinatie van winkels en wonen, horeca, pleinen en terrassen aan het water.

Berkel Centrum West bestaat uit zeven gebouwen waarvan één gebouw bestaat uit een supermarkt van 2.500 vierkante meter bruto vloeroppervlakte, 196 gebouwde openbare parkeerplaatsen, 700 vierkante meter overige detailhandel/horeca, circa 100 vrije sector huur- en/of koopappartementen/maisonnettes en 118 privé parkeerplaatsen ten behoeve van de appartementen. De gesloten overeenkomst voorziet in de verkoop van circa 2.500 vierkante meter BVO supermarkt en 196 gebouwde openbare parkeerplaatsen aan Lidl Nederland.

Reageer op dit artikel