nieuws

De Planeet ingrijpend gerenoveerd

Projectontwikkeling

Het winkel- en kantoorcomplex De Planeet in het centrum van Utrecht wordt de komende jaren ingrijpend gerenoveerd en verduurzaamd

De Planeet ingrijpend gerenoveerd
De Planeet Utrecht na renovatie

De renovatie begint medio 2019. Eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat de gevel daarbij in haar oude glorie herstellen. De oplevering staat twee jaar later gepland.

De Planeet ligt aan het stadswinkelrondje van Utrecht. Het pand ligt tussen historisch en hip in, op de hoek van de Lange Viestraat en de Oudegracht. Vlak naast het historische Stadskasteel Oudaen, met daarin de brouwerij van het beste witbier van Nederland -volgens de inwoners van Utrecht dan-. Aan de andere kant van de Oude Gracht ligt dan weer het hippe Post Utrecht. Het voormalige postkantoor een waarin de bieb, een foodmarkt, een vestiging van Bever en een winkel van Søstrene Grene komen.

Geen vraag voor een warenhuis

De Planeet was in 2012 door Annexum verkocht aan Syntrus Achmea. Eerder hadden zij het plan om De Planeet om te vormen tot een warenhuis. Dat voornemen is nu van tafel. ‘De omstandigheden in de retailmarkt zijn anders dan een paar jaar geleden. Wij denken dat er in Utrecht onvoldoende vraag is voor een extra warenhuis. We zien wel ruimte voor winkel- en kantooroppervlakten van 1500 vierkante meter, omdat die zeldzaam zijn in het centrum van de stad’, zegt ontwikkelingsmanager Walter van Leeuwe van Syntrus Achmea.

In het nieuwe plan voor De Planeet houden de begane grond en eerste verdieping een winkelfunctie. Desgewenst kunnen deze winkels dubbel hoog worden. Consumenten worden dan beneden ontvangen en kunnen tijdens het winkelen op het balkon (eerste verdieping) een kopje koffie drinken. Op de tweede tot en met de zesde verdieping komt ruimte voor in totaal 7000 vierkante meter hoogwaardige kantoor- en vergaderruimtes, die flexibel zullen worden verhuurd.

Fietsen

Syntrus Achmea onderzoekt nog of de dubbele kelder van het gebouw kan worden gebruikt als fietsenstalling. Daarmee zouden de lange rijen fietsen tussen de busbaan en het voetpad op de Lange Viestraat tot het verleden behoren. Van Leeuwe: ‘Wij geloven sterk in gebouwen die meerdere functies verenigen, met name in de binnensteden. Met winkelen en werken past De Planeet in die filosofie. En mocht de fietsenstalling er kunnen komen, dan leveren we ook een bijdrage aan meer duurzame mobiliteit in Utrecht.’ Overigens komt onder de buren Post Utrecht ook een grote fietsenstalling en er is er ook één 300 meter verder op Vredenburg.

 

 

Reageer op dit artikel