nieuws

CyrusOne koopt 6,3 hectare in Halfweg voor datacenter

Projectontwikkeling

Datacenterexploitant CyrusOne koopt 6,3 hectare grond van SADC voor de ontwikkeling van een nieuwe data center campus op PolanenPark in Halfweg.

CyrusOne koopt 6,3 hectare in Halfweg voor datacenter

CyrusOne zal 33.445 m2 ontwikkelen met een geschatte capaciteit van 72 MW, verspreid over twee gebouwen. Het iconische datacenter is direct gelegen aan knooppunt Rottepolderplein, op tien minuten afstand van Schiphol en vijftien minuten van Amsterdam. Financiële details zijn  niet bekend gemaakt.

PolanenPark is een ontwikkeling van SADC, Provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude / Haarlemmermeer, en RON. PolanenPark ligt in Halfweg, direct naast knooppunt Rottepolderplein (A9/A200) en dichtbij Amsterdam en Schiphol. Eerder vestigden zich PostNL, Air Products, itsme Nederland en Molenaar Haarlem. Er is nog 12 hectare beschikbaar

Het Amerikaanse CyrusOne heeft meer dan 45 datacenters over de hele wereld. Tesh Durvasula, President Europe van CyrusOne: ‘Het succes van CyrusOne is mede te danken aan de modulaire aanpak die een goede oplossing blijkt om klanten van hoogwaardige datacenters te voorzien. Snel en tegen lagere kosten.  We zijn verheugd om in samenwerking met het SADC-team onze uitbreiding in Nederland voort te zetten om voor onze cloudklanten een ​​ultramoderne datacentercampus op PolanenPark te ontwikkelen.

Dit is de tweede grote uitbreiding voor CyrusOne in Nederland. In oktober werd bekend gemaakt dat CyrusOne een strategisch partnerschap heeft afgesloten met Agriport A7 (40 km ten noorden van Amsterdam in Middenmeer) voor de ontwikkeling van een 270 MW multi datacenter campus op een kavel van 33 hectare.

Reageer op dit artikel