nieuws

Beschermde gevel aangepast in Breda

Projectontwikkeling

In Breda heeft EGM architecten in opdracht van a.s.r. real estate een nieuwe hoogwaardige gevel voor een oud winkelpand ontworpen.

Beschermde gevel aangepast in Breda
Geveltransformatie Breda C Rob van Esch

Het gaat om het pand van Costes Women,  op de Eindstraat 26. Door de grote aandacht voor materiaal en detail sluit het pand naadloos aan bij de omringende bebouwing zonder de eigen identiteit te verliezen.

In het winkelpand is een filiaal van modeketen Costes gevestigd. Klassiek ontwerp met eigentijdse identiteit. Het winkelpand is onderdeel van het beschermd stadsgezicht en ligt op een belangrijke locatie, die de entree tot de Bredase binnenstad markeert. Het gevelontwerp van EGM is geïnspireerd op de historische architectuur van de aangrenzende panden. Door de klassieke, gelaagde opbouw voegt het ontwerp zich naar de schaal, de maat en het karakter van de binnenstedelijke context. De lichte zandkleurige natuursteen (crema marfil) vormt een welkome verandering op de donkere, sombere gevel van voorheen. De antracietkleurige aluminium kozijnen en koperkleurige accenten geven het pand een eigentijdse uitstraling.

Costes is onderdeel van The Sting Companies, een Nederlands concern met ketens van kledingwinkels. De huidige winkelformules zijn The Sting, Costes, Cotton Club en Distrikt Nørrebro. De multinational heeft winkels in Nederland, België en Duitsland. Het moederbedrijf is voor de helft in handen van oprichter Herman Franzen en voor de helft van vastgoedondernemer Ronny Rosenbaum. De besloten vennootschap is gevestigd op het Airport Businesspark te Lijnden.

Foto's

Reageer op dit artikel