nieuws

BAM bouwt opnieuw omvangrijk kantoorgebouw op King’s Cross in Londen

Projectontwikkeling

De Koninklijke BAM-groep mag een groot kantoorgebouw in het stationsgebied van King’s Cross bouwen.

BAM bouwt opnieuw omvangrijk kantoorgebouw op King’s Cross in Londen

King’s Cross Central Limited Partnership (KCCLP) heeft BAM Construct UK, de Britse bouw- en vastgoedonderneming van Koninklijke BAM Groep, opdracht verleend voor de realisatie van het kantoor 11-21 Canal Reach in het stationsgebied King’s Cross in het centrum van Londen. Zij zijn ook meteen de belegger. Op de vraag hoe groot het is in geld, gaf BAM het antwoord: ‘Het is groter dan het vorige project; de campusuitbreiding van de universiteit in Cambridge, en dat was voor 165 miljoen pond’. De verhuurbare oppervlakte is circa 40.000 meter.

Het project zal voldoen aan de duurzaamheidsstandaard Breeam Outstanding en omvat twee gebouwen, ontworpen door architectenbureau Bennett Associates. Het hoogste bouwdeel telt twaalf verdiepingen, het laagste bouwdeel negen verdiepingen. De dakterrassen bieden indrukwekkend uitzicht over de stad.

BAM is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het project, dat naar verwachting begin 2021 zal zijn voltooid.

BAM heeft al succesvol meerdere bouwprojecten bij King’s Cross gerealiseerd. Onlangs werd project Coal Drops Yard afgerond. Dit betrof de transformatie van een voormalig kolenoverslaggebouw tot een  beeldbepalend winkelcentrum.

 

Reageer op dit artikel