nieuws

WFC-huurders horen: ‘Fashion blijft speerpunt’

Projectontwikkeling

Tijdens een korte voorlichtingsbijeenkomst voor huurders van het World Fashion Centre heeft Meijer Realty Partners zich voorgesteld als nieuwe eigenaar van het gebouw.

WFC-huurders horen: ‘Fashion blijft speerpunt’
World Fashion center Amsterdam

Directeur Bart Meijer benadrukte dat zijn onderneming als nieuwe eigenaar – net als die van de meeste huurders – een familiebedrijf is. ‘Ik zie dat jullie echt een gemeenschap zijn, een community. Elke keer dat ik door het gebouw loop, ben ik onder de indruk. Jullie zijn het bloed van deze gebouwen. Het is ons niet ontgaan dat er de afgelopen jaren veel onzekerheid is geweest over wat er zou gaan gebeuren.’

Meijer stelde de huurders gerust. Allereerst gaat de ontwikkelaar aan de slag met ‘het wensenlijstje van het management’ met zaken als het vernieuwen van de wc’s en het upgraden van de parkeergarage, die nu donker en onveilig oogt.

In tweede instantie wordt het pand gerenoveerd zodat het weer voldoet aan alle vereisten, waaronder het verplichte energielabel C in 2023. Dat wordt gedaan met hulp van architect Robert Meyer van het Amsterdamse bureau MVSA. Meijer vertelde dat zijn bedrijf al vijf jaar naar het WFC heeft gekeken.

Wandeling langs eerdere projecten

Architect Meyer schetste in grove lijnen zijn eigen achtergrond, wandelde langs enkele eerdere projecten als het voormalige ING House (‘De Schoen’), het Centraal Station in Rotterdam, The Mall of the Netherlands en de grootschalige renovatie van kantoorgebouw Rivierstaete aan de Amstel in Amsterdam – net als het WFC een ontwerp van architect Hugh Maaskant.

’Fashion blijft hier speerpunt’, verzekerde Meyer. ‘We willen groen terugbrengen in de stad, plekken maken. We willen ook dat de daken worden benut. Mooie showrooms, een topklimaat en oud en nieuw dat een dialoog met elkaar aangaat en elkaar versterkt.’ Maaskant-kenner Michelle Provoost zal over de schouder van de architect meekijken om te zien welke elementen van het gebouw behouden moeten blijven.

Kleine logo-handdoek

Bart Meijer riep huurders op om de komende weken met hun vragen langs te komen bij het managementkantoor, waar hij aanwezig zal zijn. De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel en als attentie kregen de aanwezigen bij vertrek een kleine handdoek met daarop het logo van het World Fashion Centre.

Reageer op dit artikel