nieuws

Rotterdam wil nieuwe woonwijk boven treinsporen

Projectontwikkeling

Rotterdam wil groen licht geven voor honderden nieuwe woningen langs en boven de treinsporen bij het Hofplein.

Rotterdam wil nieuwe woonwijk boven treinsporen

Dat meldt Cobouw. Een consortium van Dura Vermeer, J.P. van Eesteren, Synchroon en corporaties Vestia en Havensteder wil 700 woningen in het gebied tussen Schiekade, Heer Bokelweg en Pompenburg. Het gaat voor tachtig procent om middeldure tot dure en twintig procent sociale woningen.

Aan de noordzijde van het spoor moet een toren van 115 meter komen. Verder wil het consortium een basisschool, horeca, winkels en een hotel ontwikkelen. De huidige houten Luchtsingel –  de verbindingsroute door het gebied – blijft, maar krijgt een andere vorm.

Over de veiligheid bij een overkluizing van het spoor heeft het consortium al gesproken met Prorail, meldt wethouder Bas Kurvers (stedelijke ontwikkeling). Prorail zou bereid zijn medewerking te verlenen aan een onderzoek.

Op de aanpalende locaties Katshoek, het Zomerhofkwartier en het Schiekadeblok ziet de gemeente ruimte voor een programma van 300.000 m2.

Reageer op dit artikel