nieuws

Montea steekt 45 miljoen in logistieke nieuwbouw

Projectontwikkeling

Montea heeft met Isero IJzerwarengroep een 15-jarige triple-net huurovereenkomst gesloten voor 12.800 m2 nieuwe logistieke ruimte op LogistiekPark A12 in Waddinxveen. In Heerlen realiseert Montea een nieuwe vestiging van DocMorris van ruim 20.000 m2 naast het bestaande complex.

Montea steekt 45 miljoen in logistieke nieuwbouw
nieuwbouw Isero IJzerwaren in Waddinxveen

Dat bericht de Belgische ontwikkelende logistieke vastgoedbelegger in een persbericht. In 2017 ondertekenden Wayland Real Estate en Montea een overeenkomst voor de ontwikkeling van LogistiekPark A12 in Waddinxveen, een plangebied van 206.000 m2. Daarop kan meer dan 130.000 m2 logistiek vastgoed ontwikkeld worden. Het eerste project op LogistiekPark A12 bestaat uit 21.400 m2 opslagruimte, inclusief kantoren en mezzanine, aldus het beurgenoteerde fonds.

Daarvan is 12.800 m2 verhuurd aan Isero IJzerwarengroep. Het resterende gedeelte van 8.600 m2 is nog beschikbaar voor verhuur. Het nieuwe build-to-suitproject zal naar verwachting tegen mei 2019 operationeel zijn. Bert Bunschoten, algemeen directeur Isero IJzerwarengroep: ‘Met dit nieuwe distributiecentrum kunnen we onze logistiek integreren en onze verdere groeiambities realiseren. Verder kunnen we onze nieuwe webshop beter ondersteunen en bouwen aan één organisatie met alle ondersteunende diensten op één locatie.’

DocMorris, een Duits apotheekmerk en Europa’s grootste internetapotheek, breidt zijn complex op bedrijventerrein Avantis in Heerlen uit. In september 2014 ontwikkelde Montea met Bouwbedrijf Van de Ven een gebouw op maat voor DocMorris van 15.500 m2,  op de grens van Nederland met Duitsland. Op 5 november ondertekenden DocMorris en Montea een overeenkomst voor de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum naast het huidige pand.

Deze uitbreiding zal met een verbindingsgang verbonden worden met het bestaande pand, die na ontwikkeling in totaal 35.500 m2 zal omvatten. In november 2018 wordt gestart met de bouw van het nieuwe build-to-suitproject dat naar verwachting zal opgeleverd worden in het derde kwartaal van 2019. Olaf Heinrich, ceo van DocMorris, zegt over de uitbreiding. ‘Dit nieuwbouwproject zal gerealiseerd worden conform de nieuwe efficiëntie standaarden in de apotheekmarkt. Zodoende creëren we ruimte voor verdere groei en uitbreiding van onze leidende marktpositie in Europa.’

De ontwikkelingen met 41.000 m2 nieuwbouw hebben een totale investeringswaarde van 45 miljoen euro. Montea breidt zijn portfolio daarmee in 2019 uit naar 875 miljoen euro. Het aandeel van het Nederlandse vastgoed in Montea zal bij oplevering van de nieuwe projecten stijgen naar 40 procent. Bij volledige verhuring van de nieuwbouw bedraagt het aanvangsrendement 6,75 procent en stijgt het huurinkomen met 3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel