nieuws

Lidl-dc in Venlo breidt uit met 40.000 m2

Projectontwikkeling

Lidl heeft een overeenkomst gesloten met Next Level Development voor het ontwikkelen en realiseren van een nieuw warehouse van 40.000 m2 aan de James Tobinstraat te Venlo.

Lidl-dc in Venlo breidt uit met 40.000 m2

Het distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port Noord zal aan het reeds ontwikkelde gebouw van 70.000 m2 worden toegevoegd. Door deze uitbreiding wordt de totale oppervlakte van het complex dat door Lidl gehuurd wordt ongeveer 110.000 m2. Financiële details over de deal zijn niet bekend gemaakt.

Het gebouw zal worden ingezet voor de op- en overslag van non-food artikelen bestemd voor levering via webshop-kanalen. Daarnaast worden vanuit dit warehouse meerdere dc’s in Europa bevoorraad. Op deze locatie zal de firma Nunner Logistics namens Lidl de logistieke operatie gaan uitvoeren. De succesvolle discounter is zijn logistieke operatie flink aan het uitbreiden in ons land. Dit najaar werd ook een contract getekend met WDP voor de huur van 55.000 m2 in Breda.

Er is reeds  aangevangen met de bouw van deze derde fase en de oplevering staat gepland voor juli 2019. De uitbreiding van dit complex zal gerealiseerd worden door Wijnen Bouw Someren.

De voorbereidingen worden getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen en het project zal als eerste XXL ontwikkeling in Venlo volledig volgens het duurzaamheidskeurmerk Breeam ‘Outstanding’ worden gecertificeerd.

‘Vanwege de groei binnen Europa zijn wij verheugd om onze logistieke capaciteit duurzaam uit te kunnen breiden in Venlo. Dit gebouw voldoet aan de allerhoogste duurzaamheidseisen die Lidl graag stelt aan al haar distributiecentra. Zo maakt dit warehouse geen gebruik meer van fossiele brandstof, is er een warmte koude opslag en wordt het pand verlicht met 100 procent LED’,  aldus Christine Braun, woordvoerder van Lidl.

Het in Eindhoven gevestigde Next Level houdt zich bezig met het ontwikkelen en investeren in logistiek vastgoed. Next Level heeft het afgelopen jaar zo’n 100.000 m2 aan logistiek vastgoed gerealiseerd. ‘We zijn erg vereerd met de keuze van Lidl voor deze uitbreiding. Het laat zien dat ze vertrouwen hebben in de locatie Venlo en tevreden zijn over de kwaliteit van het reeds gerealiseerde gebouw’, zegt René Geujen, Director Plan Development van Next Level.

De totstandkoming van de huurovereenkomst is namens Lidl begeleid door De Lobel en Partners en namens Next Level door TLF Real Estate.

Reageer op dit artikel