nieuws

ERA Contour en Groosman winnen prijsvraag De Slotvrouwe

Projectontwikkeling

TBI-onderneming ERA Contour en Groosman zijn de winnaars van de prijsvraag ‘de herstructurering van de Debora Bakelaan in Heemskerk’, ook bekend als ‘De Slotvrouwe’.

ERA Contour en Groosman winnen prijsvraag De Slotvrouwe

Voor de prijs die was uitgeschreven door wooncorporatie Woonopmaat, ontwierpen Groosman en ERA Contour drie iconische woontorens in een park.

De projectlocatie ligt tussen een woonwijk en kasteel Assumburg met zijn fraaie tuinen. Om het parkgevoel naar de wijk te halen staan de drie slanke woontorens in een groen landschap. De torens, met ruim 210 appartementen, zijn zo gepositioneerd dat ze in lijn staan met de kopgevels van de omliggende bebouwing.

De woontorens zijn identiek maar hebben elk hun eigen thema. Deze zijn terug te vinden in het landschap, exterieur en interieur. De torens verwijzen op verschillende manieren naar het kasteel Assumburg. De kunstmatige heuvel (motte) waarin het basement verzonken is, is er één van. Hierin zijn de bergingen opgelost en middels een insnede is de 4,5 meter hoge entree bereikbaar.

De woontorens worden aardgasvrij. Er komen individuele bodemsystemen met warmtepompen, die ook kunnen koelen in de zomer. Samen met zonwerend glas wordt voorkomen dat appartementen te warm worden.

Groosman is een integraal architectenbureau. ERA Contour ontwikkelt en realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten, zowel in eigen beheer als voor derden.

Reageer op dit artikel