nieuws

Centurionterrein Rijsenhout wordt duurzaam woongebied

Projectontwikkeling

Het voormalige Centurionterrein in het centrum van Rijsenhout biedt straks plaats aan 32 nieuwe koopwoningen en 1 commerciële ruimte.

Centurionterrein Rijsenhout wordt duurzaam woongebied

De gemeente Haarlemmermeer en ontwikkelaar Janssen de Jong hebben de koop- en realisatieovereenkomst voor deze herontwikkeling getekend. De woningen worden gasloos gebouwd en voorzien van extra zonnepanelen. De oude bedrijfsgebouwen van helmenfabrikant Centurion zijn in 2016 al gesloopt.

Adam Elzakalai, wethouder Ruimtelijke Ordening, is blij met het plan dat er nu ligt voor Rozenhof: ‘Het moest een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en met een divers aanbod van woningen, voor ieder wat wils. Deze transformatie is een belangrijke impuls voor de toekomst van Rijsenhout.’

Het plan Rozenhof telt in totaal 32 woningen, waarvan 21 rijwoningen, 3 appartementen, 8 bovenwoningen, en 1 commerciële ruimte. Tijdens de uitwerking van het plan is ervoor gekozen om de woningen gasloos te maken en te voorzien van extra zonnepanelen. De woningen zijn ontworpen door Visser en Bouwman Architecten. De architectuur kenmerkt zich door het toepassen van dakkappelen, dwarskappen, Franse balkons en rijke detaillering.

De verwachting is dat de verkoop van de woningen begin 2019 zal starten.

 

Reageer op dit artikel