nieuws

Bouwstart Tower Ten en renovatie WTC Amsterdam

Projectontwikkeling

Maandag is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van Tower Ten en de revitalisatie van een van de bestaande gebouwen van het WTC Amsterdam.

Bouwstart Tower Ten en renovatie WTC Amsterdam

Sandra Thesing, adjunct-directeur Amsterdam Zuidas en Ronald van der Waals, fondsmanager van het CBRE Dutch Office Fund, gaven gezamenlijk het officiële startsein voor de bouw

Tower Ten is onderdeel van WTC Amsterdam op de Amsterdamse Zuidas, de meest succesvolle kantoorlocatie van Nederland en een van de meest populaire vestigingslocaties voor bedrijven. De nieuwbouw omvat 32.000 m2 kantoorruimte verdeeld over 22 verdiepingen.

Tevens wordt de bestaande toren van 17.000 m2 op de hoek Strawinskylaan/Beethovenlaan volledig gerenoveerd. Er worden kantoren en voorzieningen toegevoegd volgens het huidige WTC-concept. Hierbij worden hoogwaardige voorzieningen gecombineerd met de keuze tussen vaste en flexibele kantoorwerkplekken.

Tower Ten wordt naar verwachting medio 2021 opgeleverd en zal beschikken over een Breeam-NL Excellent ontwerpcertificaat.

Reageer op dit artikel