nieuws

Stebru ontwikkelt groot woningproject bij station Moerwijk

Projectontwikkeling

Stebru ontwikkelt 545 woningen in de Haagse wijk Moerwijk. De bouw van het project Levels met gebouwen tot 100 meter staat eind 2020 gepland.

Stebru ontwikkelt groot woningproject bij station Moerwijk
woningproject Levels hoek van de Erasmusweg en de Assumburgweg in Den Haag Moerwijk

Het project bestaat uit ongeveer 545 woningen op de hoek van de Erasmusweg en de Assumburgweg; van sociale huur tot kleinere startersappartementen en ruime vrijesectorappartementen. Andere functies zijn parkeren, leer-werkplekken, bedrijvigheid en mogelijk horeca. In de stedenbouwkundige opzet en architectuur komen de verschillende niveaus en functies terug met een stedelijke laag en daarboven hoogbouw oplopend van 40 naar 70 meter. Met op de kop een landmark van 100 meter.

Met de geplande gebouwen moet Den Haag Zuidwest, en in het bijzonder Moerwijk-Oost, een echte stadsentree krijgen. ‘Deze locatie heeft veel potentie. Mensen willen hier gaan wonen en werken. We willen dat men voelt dat op deze plek het nieuwe Zuidwest begint’, aldus Vincent van Valen, Ontwikkelaar bij Stebru.

Komende periode zal samen met stakeholders worden gewerkt aan de verdere planuitwerking en in samenwerking met Fakton Capital op basis van een besloten tender worden gezocht naar een eindbelegger voor de ongeveer 400 vrijesectorhuurwoningen in het middeldure segment. Levels is een samenwerking tussen gemeente Den Haag, Stebru en Vestia. De planning is om eind 2020 te starten met bouwen.

Reageer op dit artikel