nieuws

Stebru ontwikkelt 350 woningen in Haags Bouwlust

Projectontwikkeling

Stebru ontwikkelt 350 woningen in de Haagse wijk Bouwlust. Op de plek waar nu nog woonzorgcomplex De Lozerhof staat, realiseert Stebru in 2020 gebouwen tot 70 meter hoog in combinatie met zorg.

Stebru ontwikkelt 350 woningen in Haags Bouwlust
Stebru-project in Bouwlust Den Haag

De Lozerhof in de wijk Bouwlust in Den Haag Zuidwest wordt gesloopt. Bewoners van dit zorgcomplex verhuizen deels naar het Stebru-project Westhovenplein, dat nu in aanbouw is in de Haagse wijk Moerwijk. Zorgorganisatie Saffier zal op het Westhovenplein 119 zorgeenheden huren die Syntrus Achmea heeft afgenomen. Woningcorporatie Arcade heeft de 64 levensloopbestendige appartementen van het project in Moerwijk gekocht.

In het Lozerhof-project zijn ongeveer 110 woningen bestemd voor zorginstelling Saffier. Deze woningen krijgen een zorgbestemming. Uitgangspunt is dat bewoners hier zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. De overige 250 woningen worden verhuurd in de vrije sector. Voor deze appartementen is Stebru nog op zoek naar een eindbelegger.

De planning is om in het tweede kwartaal van 2020 te starten met bouwen. Het project in Bouwlust is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag, Saffier, Kow Architecten en Stebru. Stebru is actief op de Haagse markt met naast deze twee ontwikkelingen ook grote woningprojecten in Laakhaven-West (Caland Dock), op de Binckhorst (Frank is een Binck) en Moerwijk (Levels).

Reageer op dit artikel