nieuws

Round Hill start herontwikkeling Oudenrijn Ziekenhuis

Projectontwikkeling

Burgemeester Jan van Zanen heeft woensdagmiddag 3 oktober 2018 de eerste steen gelegd voor de bouw van 750 studentenwoningen in het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht.

Round Hill start herontwikkeling Oudenrijn Ziekenhuis
Herontwikkeling Oudenrijn Ziekenhuis, Utrecht

Plan Nido (ruim 40.000 m2), op de hoek Beneluxlaan-Van Heuven Goedhartlaan, wordt in 2020 opgeleverd. Het project omvat 750 woningen, verdeeld over drie nieuwe gebouwen met 636 woningen, plus de transformatie van het voormalige ziekenhuis met 114 woningen. Tussen deze vier gebouwen komt een binnentuin van ruim 2.000 m2 met daaronder de parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen. In de plint van het ziekenhuis is ruimte gereserveerd voor commerciële en gemeenschappelijke voorzieningen.

De ontwikkeling van het project is gedaan door Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn, een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en DSO Deelnemingen, met als gedelegeerd ontwikkelaar Icoon Vastgoed. Deze combinatie kocht in 2011 de locatie van het Sint Antonius Ziekenhuis Utrecht Oudenrijn en ontwikkelde de afgelopen jaren het huidige plan.

Round Hill Capital en KKR kochten het project in de zomer van 2018. Wessels Rijssen en Veluwezoom Verkerk Bouw, beide VolkerWessels-ondernemingen, zijn verantwoordelijk voor de uitvoering.

Na de realisatie zullen de studentenwoningen worden beheerd door The Nido Collection, de gespecialiseerde vastgoedbeheermaatschappij van Round Hill voor studentenhuisvesting in Europa. Round Hill heeft een pijplijn voor de bouw van in totaal ruim zevenduizend studentenwoningen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, Portugal en Spanje. In Nederland wil de belegger een portefeuille opbouwen met studentenwoningen in elke grote studentenstad, liet acquisitiebaas Sander van den Heuvel al eerder weten.

Reageer op dit artikel