nieuws

Blauwhoed en Gebr. Blokland sluiten herontwikkeling Koningshof Gouda af

Projectontwikkeling

De stadswijk Koningshof, gelegen tussen Raam en Vest in Gouda, is opgeleverd met de feestelijke opening van de bed & breakfast in de watertoren.

Blauwhoed en Gebr. Blokland sluiten herontwikkeling Koningshof Gouda af
Watertoren in het project Koningshof in Gouda

De ontwikkeling van Koningshof kent een lange geschiedenis. Wethouder Rogier Tetteroo vertelt: ‘Wie nu door de autovrije straatjes en steegjes loopt, langs de nieuwe woningen en de diverse gerenoveerde monumentale panden, kan zich niet meer voorstellen dat deze locatie zo’n tien jaar geleden nog een onaantrekkelijke, industriële locatie was.’

Blauwhoed en Gebroeders Blokland verwierven de grond van de voormalige Plateelfabriek en de bijbehorende monumentale panden in 1998 met het doel om er een nieuwe woonwijk te creëren. In 2004 waren de herontwikkelingsplannen voor 152 woningen definitief. De daarop volgende jaren werden de woningen in diverse deelfasen in verkoop gebracht en gerealiseerd. Institutioneel vastgoedfonds Altera is eigenaar van de 70 huurappartementen in het gebied.

De vastgoedcrisis maakte de realisatie van Koningshof nog eens extra spannend. Toch besloten de samenwerkingspartners om door te gaan met de uitvoering.

Genomineerd voor StiB Award 2018

Koningshof Gouda ontving in juni een nominatie voor de StiB Award 2018. Een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp.

Foto's

Reageer op dit artikel