nieuws

Zuiver wint prijsvraag Bosrijk in Eindhoven

Projectontwikkeling

Zuiver is uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag voor cluster 18 van Bosrijk in Eindhoven.

Zuiver wint prijsvraag Bosrijk in Eindhoven

Bosrijk Zuiver is een circulair en duurzaam alternatief op de typische Nederlandse woonwijk. Door de (33) woningen te bundelen in drie compacte ensembles ontstaat er een groen hart voor sportief, sociaal en natuurlijk buiten leven. Ontwikkeld & ontworpen door BPD/Sprangers, Marc Koehler Architects, Boom Landscape, Tom van Tuijn Stedenbouw, Superuse Studios, Peter Mensinga (Arup) en Robert Snep (Wageningen University & Research).

Uitgangspunt is het landschap zo open en groot mogelijk te houden door de woningen in drie volumes te verdelen en zoveel mogelijk naar de rand van het gebied te plaatsen. De verspringende gevels en de trapsgewijze opbouw van de volumes zorgen voor  mooie overgangen tussen het landschap en de woningen. De woningen hebben diverse buitenruimtes op maaiveld en op platte daken. Centraal in het gebied is een grote open ruimte met plaats voor water en speelvoorzieningen. De compacte ensembles vergroten de ruimtelijke ervaring. Het plan laat een duidelijke visie zien op het landschap.

Reageer op dit artikel