nieuws

Syntrus Achmea maakt woningen Duivendrecht alsnog gasloos

Projectontwikkeling

Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat veertien eengezinswoningen van BPL Pensioen in Duivendrecht alsnog bouwen zonder gasaansluiting.

Syntrus Achmea maakt woningen Duivendrecht alsnog gasloos
Woningen in de Zonnehof, Duivendrecht

De aanpassing levert een extra bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van het kabinet. De woningen worden gerealiseerd door ontwikkelaar De Nijs, die de grond heeft overgenomen van de gemeente Ouder-Amstel.

In de oorspronkelijke plannen, waarvoor de contracten in 2016 werden getekend, waren de woningen voorzien van een gasaansluiting. ‘Met de urgentie van de mondiale opwarming in het achterhoofd hebben we de opzet nogmaals bekeken. Gelukkig bleek het financieel en technisch haalbaar om de woningen gasloos te maken. Dat past in ons streven om zoveel mogelijk energieneutrale woningen aan te kopen’, zegt voorzitter Henk Onstwedder van de beleggingsadviescommissie van BPL Pensioen.

In de Zonnehof, vlakbij de dorpskern van Duivendrecht, worden in totaal 129 huurwoningen gerealiseerd. Naast de veertien grondgebonden woningen en 47 appartementen voor BPL Pensioen heeft Syntrus Achmea namens een tweede klant ook 68 levensloopbestendige appartementen op de locatie gekocht. Van de 129 woningen vallen er 26 in het gereguleerde segment. De eerste oplevering staat eind 2019 gepland.

De veertien eengezinswoningen worden uitgerust met een warmtepomp, waardoor een gasaansluiting overbodig is. Zonnepanelen op de daken zorgen ervoor dat de huurders bij zuinig gebruik vrijwel geen kosten kwijt zijn aan het verwarmen van de woning. In de appartementen wordt het gasverbruik gedrukt door vloerverwarming en het terugwinnen van warmte uit ventilatielucht. Daarnaast gaan huurders koken op inductie in plaats van gas.

Reageer op dit artikel