nieuws

Stadswaarde start project Turfstraat Arnhem

Projectontwikkeling

Vastgoedontwikkelaar Stadswaarde is de bouw begonnen van een woon-/winkelcomplex aan de Turfstraat (voorheen Broerenstraat) in de binnenstad van Arnhem.

Stadswaarde start project Turfstraat Arnhem
Woon/winkelcomplex aan Turfstraat in Arnhem

Het complex bestaat uit achttien appartementen – waarvan er inmiddels 13 zijn verkocht – en vier commerciële units in de plint. Het plan is ontworpen door Levs Architecten uit Amsterdam. De realisatie ligt in handen van Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen. Het gebouw grenst aan het Audrey Hepburn-plein.

Verwacht wordt dat er vanaf 1 november gestart wordt met het zorgvuldig slopen van de bestaande bebouwing. Begin 2019 wordt een start gemaakt met de realisatie van het nieuwe gebouw. Met de bouw komt een einde aan de tijdelijke invulling van de plint door het concept Stockhaven van Slak. Stockhaven heeft gedurende de ontwikkelperiode een positieve impuls gegeven aan de levendigheid van dit gebied in transitie.

Directeur Jeroen Messemaeckers van de Graaff van Stadswaarde Vastgoed Ontwikkeling ziet in het project een vervolg op de Sint Jansbeek en de bouw van het Focus Filmtheater. ‘Dat heeft dit deel van de stad een flinke opwaardering gegeven. Wij zijn verheugd daar nu ook deze stadsappartementen tegenover te kunnen zetten, die verder invulling geven aan het woonklimaat in de buurt. Met een nieuwe invulling van de plint op de hoek Turfstraat/Nieuwstraat wordt ook een eerste stap gezet voor een interessante voetgangersverbinding van de Rijn naar Arnhem Centrum door de Nieuwstraat.’

Stadswaarde is een binnenstedelijk vastgoedontwikkelaar die zich richt op ontwikkeling van duurzame en intelligente gebouwen voor wonen, werken en winkelen in de binnensteden van de Randstad, Brabantse Stedenrij en Arnhem/Nijmegen.

De verkoop van de appartementen is in handen van Strijbosch Thunnissen Makelaars uit Arnhem.

Foto's

Reageer op dit artikel